Font de Ca n'Oller
Fogars de la Selva

Polígon 15 Parcel·la 2
    Veïnat del Molí

Només raja quan plou, si ho fa. No conserva el broc i no se'n fa manteniment.
    Jordi Montlló Bolart

La font de Ca n’Oller està situada en el Parc del Montnegre i el Corredor, concretament en la confluència del torrent del Vicari i del Sot de l’Avellaner. La seva ubicació queda senyalada per la presència de dos cedres i un plataner de dues branques que contrasten amb la vegetació pròpia d’un bosc de ribera. En aquesta zona, predominen els avellaners, els roures i una gran quantitat de molses i falgueres que creixen ufanosos degut a la combinació de tres elements essencials: l’aigua, la humitat i la matèria orgànica.

Un cop localitzats els arbres, en el marge situat al costat del plataner i un dels cedres, entre la gran quantitat de fullaraca, s’observen diversos elements, dos d’ells corresponen a dues deus d’aigua. La primera, surt d’una raconada, directament del marge, sense broc, però que l’aigua ha anat formant una cassoleta al terra que a més, està parcialment envoltada per pedra. Un parell de metres en direcció al cedre, en el mateix marge s’endevina una pica feta d’obra i arrebossada, que mesura 0’80 m x 0’60 m x 0’20 m. El seu interior està reblert de fullaraca i terra.
    Enfront de la font, hi ha un bardissar amb falgueres que cobreixen una taula de granit que sembla feta aprofitant una mola. Està sostinguda per una columna o un pilar, sense poder-ne precisar res més. Al seu voltant hi ha uns bancs fets amb blocs de pedra ben escairats.

La font, en els darrers temps, era molt freqüentada.

La font està relacionada amb el mas Oller.