Fons fotogràfic de Malla al Servei de Patrimoni Arquitectònic Local
Malla

Fons d'imatges
    XX-XXI
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El fons fotogràfic del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona conté diverses fotografies de Malla. Bona part de les fotografies són de l'excavació arqueològica i la restauració de l'església de Sant Vicenç de Malla, feta pel mateix Servei i datades entre els anys 1979 i 2007. Aquí hi ha nombroses imatges de totes les fases de l'excavació, la restauració i la reconstrucció, a més d'un inventari de peces i d'imatges (que actualment són al museu). A banda d'aquestes fotografies, n'hi ha dues de la masia del Serrà.

L'any 1914 es va crear el Servei de Catalogació i Conservació de Monuments de la Diputació de Barcelona. Des d'aleshores, el servei ha format un important fons fotogràfic i documental, bona part del qual provinent de l'Institut d'Estudis Catalans, del Centre Excursionista de Catalunya i de diversos fons particulars. Fins a l'any 1986 no va rebre el nom de Servei del Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), quan va convertir-se en un referent en la restauració de patrimoni monumental del territori català.