Fons documental de la Seu de Manresa
Castellgalí

Seu de Manresa, plaça de la Seu. 08240 MANRESA

XVI-XVIII
    Bisbat de Vic. Palau Episcopal. Carrer Santa Maria, 1. 08500 VIC
    Cortés Elía, Maria del Agua

L'Arxiu de la Seu de Manresa conserva diferent documentació sobre Castellgalí, degut a que aquesta parròquia tenia un vincle amb la Seu. Documentació conservada: - Llibreta de notes de Ramon Vilardaga, rector de Castellgalí entre 1699 i 1741. Aquest rector era procedent de Sant Martí de Biure (Berguedà); va començar a escriure les notes el 1699, quan va començar a ser rector de Castellgalí. En aquesta llibreta hi ha diferents notes relatives al municipi: venda d'una terra a la plaça, cens sobre la casa de la plaça, descripció de la casa i l'hort, avaluació del terme amb el preu de les cases, establiments de censals.... - Llibre de cobraments del rector de la parròquia (1820-1850). - Documents judicials. (segle XIX) - Establiments de peces de terra. (segles XVIII-XIX). - Censals. (segles XVIII-XIX). - Capbreu del terme de Castellgalí i quadra de Boades. (segle XVIII). - Capítols matrimonials, censals, debitoris, àpoques. (segles XVI al XIX). - Arrendaments i delimitacions de Santa Margarida, lligall Castellgalí, 1649. - Lligall de Castellgalí, 1649. Arrendaments i delimitacions de Santa Margarida. - Lligall Castellgalí, diferent documentació des del 1592. Hi ha referent al veguer de Manresa, concòrdies, denúncies de robatoris.

L'Arxiu de la Seu de Manresa conserva documentació referent a les parròquies que depenien de la Seu de Manresa.