Fons de Montesquiu a l'Arxiu General de la Diputació de Barcelona
Montesquiu

Arxiu General de la Diputació de Barcelona. C/ Mejia Lequerica, 1 - 08028 Barcelona

XX-XXI
    Científic/Cultural
    Diputació de Barcelona. Rambla de Catalunya, 126. 08008 Barcelona.
    Sara Simon Vilardaga

l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona custodia diversa documentació relacionada amb el Castell de Montesquiu, arran de la donació de la família Juncadella a la institució. Consta que hi ha la següent documentació:

-Diari d’Emili Juncadella: Es tracta d’un quadern escrit a mà pel propi Emili Juncadella que ell titula Recuerdos de mis excursiones en montaña. En aquest quadern narra 20 excursions que va fer entre 1908 i 1913. El llibre no ha sigut publicat, però sí hi ha un fulletó editat per la Diputació de Barcelona amb motiu d’una exposició sobre la passió excursionista d’aquest personatge amb fotografies fetes per ell mateix. Aquest fulletó es titula Mirabilia sunt opera tua Domine. Emilio Juncadella, muntanyenc 1908/1915 i recull alguns dels textos del quadern anomenat anteriorment.

-Col·lecció de 1500 plaques estereoscòpiques fetes pel propi Emili Juncadella, aficionat a la fotografia. Les plaques estan retolades pel propi Juncadella i recullen les imatges que va fer durant les seves excursions al Pirineus i en els seus viatges a l’Àfrica, i altres indrets.

-Memòria del treball (2009): Condicionament de la col·lecció de Pergamins del fons patrimonial del Castell de Montesquiu.

-Descripció fitxa NODAC del Fons de Pergamins de l’Arxiu del Castell de Montesquiu.

La informació ha estat facilitada pel personal de l’Arxiu General de la Diputació.