Fons de material arqueològic de Castellet i la Gornal a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.
Castellet i la Gornal

Av. de Víctor Balaguer, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú
    131

41.25342
    1.59068
    381928
    4567847
    08058 - 63
    Col·lecció
    Prehistòric
    Edats dels Metalls
    Legal i física
    BCIN - Decret 474/1962
    Científic/Cultural
    Generalitat de Catalunya
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer s’hi conserva material arqueològic provinent de diversos jaciments arqueològics del municipi de Castellet i la Gornal. En concret es tracta d’un conjunt de lots amb material ceràmic, ganivets de sílex, de pedra polida, un collar d’os, vidre i metall provinent dels jaciments de la Cova Xuriguera, de la Cova XXV, de la Cova d’en Cabra, del Mas Pigot i de la Cova del Pantà de Foix.

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer fou construït de nova planta entre els anys 1882 i 1884 per l’arquitecte Jeroni Granell Mundet per encàrrec de Víctor Balaguer amb la finalitat de fomentar l’educació i la cultura per tothom. L’any 2000 va constituir-se com a secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’any 2014 va integrar-se a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. L’any 2019 va ser declarada  BCIN per la Generalitat de Catalunya.