Finestra gòtica al carrer de la Senyora, 9
Olesa de Montserrat

Carrer de la Senyora, núm. 9 i 11

Gòtic
    XVI
    Pla Especial de Protecció d'Olesa de M (14/06/94)
    Jordi Piñero Subirana

Finestra gòtica amb arc conopial situada en una casa actualment dividida en dues vivendes. La façana ha estat molt reformada i no presenta altres elements d'interès, llevat del portal de la casa núm. 9, amb arc escarser adovellat. La finestra gòtica, situada al primer pis de la casa número 11, consisteix en una obertura rectangular que està emmarcada amb brancals llisos de pedra sorrenca que acaben en una imposta amb una senzilla motllura en cavet, sobre la que descansa una llinda. Aquesta té retallat un arc conopial amb una decoració de cresteria formada per dos semicercles als extrems i amb un arc conopial, molt punxegut, al mig. A la part inferior té quatre petits discs en suspensió o "en pendentif", on hi ha inscrita una decoració geomètrica de tipus floral al centre. A la motllura central hi ha gravades figures relatives a eines d'algún ofici: ganivets, maces, martell i forca; i a l'extradós de la motllura principal es llegeix la següent inscripció: "mesi J: INRI. 1562. Lo be que farem nos recaurem o que ragalo qui sap nos da". El sentit de la frase vindria a ser: "el bé que farem ens recaurà o qui sap quin regal ens reportarà".

Segons la inscripció, el finestral es pot datar a mitjan segle XVI (1562).

Anònim (1987). "Una finestra gòtica", Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. Butlletí mensual, núm. 40 (desembre)