Fàbrica Guasch
Capellades

Carrer Sant Ramon, darrera de la Fàbrica Guasch

Neolític
    A l'IPAC figura com estat de conservació desconegut
    Juan Garcia Targa

L'any 1926 fruit de les remodelacions a la propietat de Josep Guasch es va documentar un sepulcre de fosa. Ni l'any 1984 durant la realització de la Carta Arqueològica, ni durant la revisió de l'any 1991 no restava cap evidencia.
    L'estructura era una fossa simple circular amb una profunditat d'1.15 metres amb petites pedres delimitant-la i una llosa de cobertura. Restes d'un cos arrupit amb les cames flexionades amb un molt mal estat de conservació acompanyat d'alguns bocins de ceràmica.

Segons el tipus de tomba i les restes ceràmiques, pertany al periode Neolític Mig-Recent amb una cronologia entre 3500 i 2500 aC.

Enterrament descobert i destruit l'any 1926 fruit de treballs de remodelacions de terres

ALMAGRO, M. 1947. Noticias prehistóricas del Valle del Noya. Nota I, "El sepulcro neolítico de la Fàbrica Guasch de Capellades". Pirineos, 6 (any 2) . Zaragoza.

DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. 1982.L'Arqueologia a Catalunya Avui. Barcelona.

GIRÓ, Pere. 1962. "Notas de Arqueología de cataluña y Baleares". Ampúrias XXIV.

INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC DE CATALUNYA. Capellades (Anoia). 2009. Secció d'Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Generalitat de Catalunya.

MUÑOZ AMILIBIA, A.M. 1965. La cultura neolítica de los sepulcros de fosa.

RIPOLL, Eduard i LLONGUERAS, M. 1963. "La cultura neolítica de los sepulcros de fosa". Ampurias XXV. Barcelona