Escut dels Carròs a la capella del Socós
Centelles

National Monument Record
    Commemoratiu
    BCIN. Decret 571/1963 de 14 de març
    Jordi Petit Gil

Escut heràldic de la família Carròs (Comtes de Centelles). Escut partit en dues parts, en la primera part hi ha losanjat d'or i gules, en el segon hi ha una quartera amb tres barres en gules (1º i 4ª) i lleó rampant en gules a 2º i 3º, al timbre hi ha la corona comtal.

Construïda simultàniament a la "Capella de Jesús" (1536-39) tot i que no hi ha documentació seva fins a 1548. La capella va patir molts desperfectes a l'assalt de la ciutat del 28 de febrer de 1714, posteriorment va ser reparada i decorada amb elements barrocs.

- SURINYACH I PLA, Miquel. (1994). Pla especial de protecció del centre històric i dels elements d'interès del terme municipal de Centelles. Centelles. - PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic. - PLADEVALL, Antoni (1981). Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Osona. Fundació Enciclopèdia Catalana.