Escoles Nacionals
Santa Perpètua de Mogoda

Bé catalogat
    si, CCAA, n. 3262
    varis propietaris
    Goretti Vila i Fàbregas

El jaciment Escoles Nacionals es troba situat al sud-oest del nucli urbà de la població de Santa Perpètua de Mogoda, a la vessant est d'un turonet de 104m d'alçada que domina la plana. Es tracta d'una estructura excavada a l'argila amb unes dimensions de 60cm de diàmetre superior i d'una alçada de la part excavada de 30cm. L'estratigrafia constava de 3 capes (capa 1 material superficial 35-40cm, capa 2 amb material in situ de potència variable i capa 3 formada per l'argila pròpia del terreny). Aquesta fossa indeterminada podria formar part d'un fons de cabana o podria tractar-se del fons d'una sitja. La seva datació es situa en el Neolític Final.

Els terrenys es troben ocupats per el CEIP Santa Perpètua al sud i habitatges de lloguer per a joves al nord de l'aviguda Girona.

Salvament efectuat per R. Marcet i col·laboradors del Museu de Santa Perpètua de Mogoda.

MARCET, Roger; MORRAL, Joan (1982). "El jaciment de les escoles nacionals de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental)". Informació arqueològica 39. Pàg. 67-73. Butlletí informatiu de l'Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació de Barcelona i del grup de col·laboradors de l'I.P.A. Societat Catalana de Prehistòria i Arqueologia.