Escola Castell d'Òdena
Òdena

Verdaguer, s/n
    Al nucli antic d'Òdena

Ajuntament d'Òdena. Plaça Major, 2
    Josep-Vicenç Mestre i Casanova

És un edifici innovador en aquest tipus de construccions educatives, de planta rectangular, de dos pisos amb una coberta plana, sense teulada. A la planta baixa es situen les aules dels ordinadors, l'administració, el gimnàs i algunes aules. Al segon pis hi ha el gruix de les instal·lacions docents, amb les aules articulades seguint un passadís distribuïdor.
    L'ampliació s'identifica gràcies a la utilització del sistema constructiu Teccon. És un edifici de planta baix ai única on s'emplacen les aules de P3, P4 i P5; també disposa d'un pati tancat perquè aquests cursos juguin en un espai separat de la resta d'alumnes.

L'Escola s'inaugura el 27-4- 1985 a càrrec del M.H. Sr. Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya.
    L'ampliació amb noves aules, cuina i menjador s'inaugura el 2009 a càrrec de H.Sr. Ernest Maragall, conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
    El projecte d'ampliació fou redactat per l'equip d'arquitectura Pich-Aguilera. Fou una promoció pública del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. GISA. Direcció de l'obra: Planning, gestió d'obres (Josep Mª Escobedo Farré i Josep Montoliu Larrull, arquitectes tècnics).