Ermita de Cal Guix
Arenys de Munt

Torrentbó - Veïnat de Can Guix
    Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), urb. Tres Turons, a l'esquerra.

Si: IPA núm. 8271
    Jordi Montlló Bolart

Ermita dedicada a la Mare de Déu del Roser; d'una sola nau amb la coberta de teules àrabs a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal. A la capçalera hi ha un absis frontal i un de lateral, a l'esquerra. Campanar d'espadanya o de paret amb coberta de teules a dues vessants.
    Porta d'entrada amb l'arc de mig punt amb els muntants i les dovelles de pedra granítica treballada i ben escairada. Al damunt una obertura en forma d'ull de bou i al costat una petita finestra quadrada amb una reixa de forja. Escaires de la façana amb pedra granítica ben treballada. Tota emblanquinada.

Davant la façana hi ha dos xipresos i una olivera.

Construcció moderna, de la segona meitat segle XX, imitant les ermites romàniques. Feta construir per la família Guix.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.47.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Capella del Roser (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.