Era d'en Baiona
Pujalt

La Martorella
    Al nord del nucli de Pujalt

Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'era d'en Baiona està formada per un cobert, una pallissa, una cisterna i un femer. El primer és de planta rectangular i té la coberta a un sol vessant que fa el desaiguat al lateral. La part frontal s'obre amb un gran portal amb llinda de formigó. El parament dels murs és de pedra. Al costat hi ha la pallissa, de planta rectangular i la coberta a dos vessants. Hi ha diverses obertures a la part superior, entre les quals s'hi llegeix "J.C.S ANY 1944". A la façana del costat, que queda en una cota inferior hi a la porta principal, de grans dimensions. El parament dels murs és de pedra lligda amb morter. Prop de la pallissa hi ha el femer, cobert amb volta de canó de pedra. La cisterna està situada al costat del cobert i és d'obra vista.