Era del Figueres II
Pujalt

A l'est del nucli de Pujalt
    Per la ctra. De Pujalt a l'Astor

Presenten deficiències estructurals i estan envoltades de vegetació.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

L'era del Figueres està formada per un corral i un femer, situats a l'entorn d'una era. El primer és de planta rectangular i té la coberta de teula àrab sobre lloses a un sol vessant que fa el desaiguat al lateral. A la part frontal presenta una porta amb llinda de pedra que és la única obertura de la construcció. Davant la façana lateral hi ha un mur que probablement es tancava formant un pati. A l'interior s'hi conserva una menjadora per al bestiar. El parament dels murs és de pedra disposada en filades més o menys regulars. El femer esà situat a uns quants metres del corral i sembla que també ha funcionat com a pallissa i com a cobert. És de planta rectangular i està coberta amb volta de canó de pedra, tapada amb terra i pedruscall. A la part frontal s'obre amb un gran portal amb llinda de fusta. La part posterior té una finestra alta, oberta posteriorment, per on s'abocava la càrrega des de l'era. El parament dels murs és de pedra seca. La coberta té lliris plantats. Al costat comença un mur de pedra que delimita l'era.