El Terrers
Montseny

Camí del Terrers
    Pel camí del Puig

XIII-XX
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Terrers és una masia d'origen medieval que va ser reformada i ampliada en època moderna. La darrera reforma important va ser a finals del segle XX. És un edifici de planta rectangular construït aprofitant el desnivell natural del terreny. Consta de planta baixa, pis i golfes i té amb la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les obertures es distribueixen per les façanes de forma aleatòria. L'acabat exterior és arrebossat. A prop de la casa hi ha l'antiga pallissa.

No s'hi ha pogut accedir.

El mas Terrers consta com una de les cases de la parròquia de Sant Marçal ja al segle XIII. Va quedar deshabitat després de la pesta negra de 1348 i part de les seves terres van ser absorbides en època moderna pel mas Illes.

PLADEVALL, A. (1989). "El Monestir de Sant Marçal del Montseny", Monografies del Montseny, núm. 4. Viladrau: Amics del Montseny.