El Sant Crist
Cabrera de Mar

Carretera BV-502, amb l'encreuament amb el camí de Santa Elena

POUM-64
    Marc Guàrdia i Llorens

Petita capella que es veu passant per la carretera de Vilassar a Argentona. S'hi accedeix mitjançant una graonada que dóna al portal rodó de la capella. Té planta quadrada coberta amb cúpula hemiesfèrica feta de rajol i ceràmica. Façana feta tota d'obra vista amb un interessant ràfec.

Capelletes com aquesta encara se'n conserven al camí de Vilassar a Cabrils; a la carretera de Vilassar a Argentona, en passar per Agell, i l'altra, a l'entrada d'Argentona; a Canet, situada a la carretera general, anant cap a Calella.

Construïda a mitjan segle XX, aquestes capelles que es localitzen en els camins i són oratoris destinats a pregar-hi en els trajectes que es feien entre els pobles.
    Moltes d'aquestes capelles, associades a la imatge o al Crist que s'hi venera, han esdevingut veritables punts de devoció, tal i com ho demostren les flors que els ornamenten.