El rec
Campins

Veïnat de Dalt

Comunitat de regants de Campins
    Marta Lloret Blackburn

El rec és una sèquia que proveeix d'aigua els masos del Veïnat de Dalt de Campins. Al llarg de la seva existència, el traçat del ramal principal del rec s'ha mantingut sense variacions significatives. Es tracta d'un conducte descobert i de poca amplada, reforçat amb morter, que al llarg del seu recorregut segueix el pendent pronunciat del terreny.Té el seu inici en una petita resclosa de formigó situada a la riera de Campins, dins del Parc Natural del Montseny, i passa sinuós entre les cases de Can Canal, Can Prat,Can Saula, Ca l'Abril, Can Collell, Can Pons i l'església. A la part alta del seu recorregut transcorre al costat del camí, on s'aprecien els bagants que permeten omplir les basses de cada masia segons els torns establerts. El darrer tram, ja dins del nucli urbà, ha estat soterrat.

Segons López (2019), se'n desconeix el seu origen, tot i que ja consta en la documentació del segle XVIII.

LÓPEZ, J. (2019). "El rec", La Mostela. Núm. 60. Campins.