El Raurell
Montseny

Camí del Raurell
    Poc després del km. 19 de la ctra BV-5301

XVII-XX
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El Raurell és una masia del segle XVII que va ser ampliada al segle XIX. És un edifici construït aprofitant el desnivell natural del terreny i de planta irregular, format per diversos volums superposats. El que s'identifica com a més antic és el de migdia, on hi ha un finestral amb incisió conopial del segle XVII. El volum principal és de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Presenta només tres obertures a la façana, totes amb llinda de fusta i el portal amb brancals ceràmics. A la part posterior hi ha un tercer volum que és superior en alçada i té la coberta a un sol vessant que desaigua a la part posterior. El tractament exterior dels murs és de restes d'arrebossat de morter de calç. Al costat de la casa hi ha la pallissa de dos nivells, amb la part de dalt on s'hi guardava la palla i la part de baix pel bestiar.

PAGÈS, M. (2016). Retrats del Montseny: Fesomies de la terra. Anglès: Impremta Pagès