El Molinet
Casserres

Riera de Clarà a la devesa de Vilanova
    Accés des del camí de Vilanova

Caldria refer la coberta ja que el molí conserva l'obrador.
    Jordi Montlló Bolart

Antic molí fariner de petites dimensions situat a la Riera de Clarà, al costat de la casa Vilanova. És de planta rectangular (6'10 x 5 metres) i només conserva alguna filera del ràfec de la coberta que era de teules àrabs a un vessant. Amb inclinació oest-est. La bassa està adossada a la façana de ponent, però està coberta per la vegetació que no en permet veure'n la planta. Els paraments són de maçoneria, grans carreus falcats amb pedruscall i morter de calç, amb les cantoneres ben escairades. Conserva part de l'arrebossat antic.
    La porta d'accés a la sala de la mola es troba a la façana nord, és de llinda recta feta de pedra, igual que els brancals. A la façana de llevant hi ha una petita obertura també amb la llinda, ampit i brancals de carreus treballats. El carcabà s'ha reomplert de sediments gairebé fins dalt. Només s'observa la part de dalt de l'arc de pedra de l'obertura. A l'interior es conserva la mola, l'alçador i la nadilla. Molt possiblement també conservi l'arbre, el rodet o el banc.

També conegut amb el nom del Molí vell. La teulada de teula àrab va ser desmuntada pel pare de l'antic propietari juntament amb les teules del Molí de Bernadàs per re aprofitar-les a la casa pairal dels Bernadàs.

Es tracta d'un molí del tipus B de Bolós i Nuet (1983); és a dir, molí amb bassa i sense pou. Els elements de la part hidràulica del molí són: la resclosa, el riu, l'estallador, el rec, el vessador, la bassa, el molí, el carcabà, la canal i el pou.

BOLÓS i MASCLANS, Jordi i NUET i BADIA, Josep (1983). Els molins fariners. Ketres editora. Barcelona.