El Gosc
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí que surt del pk 2,5 de la carretera de Manlleu BP-522.

Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia.
    A la façana se li adossa un cos annex, quedant el portal antic, de pedra, un metres endins. Aquesta façana presenta un portal rectangular d'obra amb tres balcons al primer pis, i uns porxos d'arc rebaixat al segon. Sobre el balcó central de la façana, hi ha lauda, amb la següent inscripció: "CASA NOVA DEL GOSCH DE JOAN 1914".
    Els murs són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals del POUM 2008: M31.

No es troba registrada al fogatge de l'any 1553.
    Probablement fou construïda al segle XVIII, segons l'any "1729" inscrit al portal interior de pedra.

FENOY, E.; PANADÈS,J. (2007). Catàleg de masies i cases rurals. Inventari d'edificacions en sòl no urbanitzable. POUM. L'Esquirol: Ajuntament de L'Esquirol.