Edifici del carrer Pi i Margall, 51
Caldes de Montbui

Carrer Pi i Margall, núm. 51

Laura Bosch Martínez

Edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta plana i transitable, i amb una balustrada que fa de barana. La façana principal presenta una porta d'entrada de fusta, amb reixa de ferro molt treballada i una finestra amb una petita barana. Aquesta mateixa finestra és la que es reprodueix per la façana que dóna al carrer del geògraf Aparici, amb quatre finestres i una porteta lateral que sembla accedir per una androneta a l'interior d'un pati. La planta baixa està tota ella marcada per un arrebossat imitant carreus horitzontals. La façana orientada al carrer Pi i Margall presenta al segon pis, un finestral amb balconera i voladís; en canvi pel carrer del geògraf Aparici es pot veure una balconera molt més gran, també amb voladís, que engloba dues finestres porticades. Aquestes obertures estan decorades per unes motllures formant un arc de mig punt motllurat i dues mènsules laterals a cada brancal de la finestra. Aquest pis torna a quedar delimitat del tercer, per una altra cornisa, aquesta vegada molt més carregada i amb unes mènsules decoratives que sembla que l'aguantin a banda i banda dels finestrals. Al tercer pis, les obertures són quadrades, disposades ordenadament per damunt de les finestres del segon pis, donant un sentit de verticalitat i conjunt a la façana, sense cap element arquitectònic decoratiu. Cal destacar les mènsules, molt més grans i allargades que aguanten el ràfec de l'edifici. Es fonamentalment simètrica respecte un eix central emfatitzat per les motllures del coronament de l'edifici en forma de segment circular. L'edifici està rematat per una cornisa i una balustrada clàssica que fa de barana.