Creu de Terme
Palafolls

XXI
    Agraz i Nene
    Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Sáez Puig

La columna està realitzada de pedra en sec i la creu és de ciment. Té 2,10 m d'alçada, 50 cm d'amplada i 50 cm de profunditat.

Hi trobem una placa amb la inscripció: "Terme municipal de Palafolls. Província de Barcelona. Latitud 41° 39′ 28,24″. Longitud 2° 45′ 2,68. Alçada 7 metres".

Té una base, peanya o pilar construït en pedra en sec i la creu -què corona la part de dalt-, està feta en ciment de color terrós.

Presenta un disseny que recorda antigues creus de terme. Es van instal·lar l’any 2007.

N’hi ha d’altres pel terme. Una a l’entrada de St Lluís, que és la que es descriu a la fitxa, una altra al polígon industrial sector Riera Roquet, prop de Tordera, una altra a cim de Miralles. La darrera, situada prop del pont d’en Pixota, no se sap del cert si es va reubicar.

- Ajuntament de Palafolls (2011). Palafolls: Mobles, objectes i altres foteses. Palafolls. Edicions del Roig.