Creu de terme
Sant Esteve de Palautordera

Carretera Nova de Sant Esteve a Santa Maria de Palautordera, s/n
    Emplaçament
    Just al límit dels termes entre Sant Esteve i Santa Maria. Per darrera passa l'antiga carretera que unia els dos nuclis amb el seu característic passeig de plataners
    228

41.701405055783
    2.4380617461863
    453244
    4616778
    08207 - 103
    Historicista
    Segle XX
    1921 en endavant
    Ref. Cad. 08206A004001660000QD
    Daniel Gutiérrez Espartero

La Creu de terme és una obra historicista.

Element aïllat. Monumental creu de terme formada per dos cossos, una columna que li fa de fust i la creu. La part inferior de la creu, en forma de capitell, està decorada amb motius vegetals. La creu té representada la crucifixió de Crist, en una imatge molt detallada.

Aquesta creu de terme, fou situada a l'entrada del poble entorn els anys 20 del segle XX. Fou refeta i transformada després de l'any 1936. Ara es troba en bones condicions.

A.A.D.D. Cartoteca digital de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Imatges del Fons Cuyàs sobre Sant Esteve de Palautordera