Creu de pedró de la plaça de l'Església
Olivella

Plaça de l'Església
    A la plaça de l'Església.

Església
    Xavier Esteve i Gràcia

Creu patent de ferro disposada al centre d'una gran llosa de pedra mitjançant una barnilla de 64 centímetres d'alçada a la qual hi ha soldada una creu de forja que mesura 27 centímetres d'amplada i 26 centímetres d'alçada. La llosa de pedra calcària treballada per formar un paral·lelepípede, consistent segurament en una ara, col·locada sobre un pedestal de maó. Mesura 100 x 93 centímetres i té un gruix de 25 centímetres. El pedestal és una estructura de maons que mesura 46 centímetres d'alçada.

No queda clara la procedència de l'ara i la creu que hi ha exposada a la plaça de l'Església. Segons algunes fonts aquests elements havien format part del cementiri que havia existit entorn a l'església (Sr. Josep Camps de Can Suriol, comunicació personal); una altra opció és que almenys la creu provingui del cementiri de Jafre (Català, 2003).

CATALÀ, R. (2003). Quaranta anys a la parròquia d'Olivella (Garraf). Anècdotes i vivències d'un rector rural. Olivella. Edita l'autor i l'Ajuntament d'Olivella.