Cova XXV
Castellet i la Gornal

Edats dels Metalls
    Cobert de vegetació i pins
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cova situada propera a la Cova d’en Cabra. Es tracta d’una cavitat de reduïdes dimensions, de 5,5 m de longitud amb dues boques d’entrada, una primera de 1,25 m d’alçada per 1,95 m d’amplada i una segona de 1,05 m d’alçada per 1,95 m d’amplada. Aquestes boques s’uneixen a 1,50 m creant una sola cavitat. A l’interior es van localitzar tres enterraments amb aixovar: un ganivet de sílex, quatre fragments de ganivet, una punta amb dors, un fragment de cercle, tretze ascles, una dena i vint fragments de ceràmica a mà.

L’any 1955 Joan Bellmunt i alguns membres del Museu Balaguer va dur a terme una excavació a la cova.

GONZÁLEZ, J. (2006): Cuevas-santuario ibéricas en Cataluña. Quaderns de prehistòria i arqueologia de Castelló. Núm. 25.