Conjunt de cases del Carrer Sant Francesc
Capellades

Carrer Sant Francesc, 63, 65, 67, 69, 71, 73.
    Eix viari nord-sud del costat de llevant
    del casc antic

Juan Garcia Targa

Conjunt de cases entre mitgeres de planta baixa i una o dues plantes pis i sota cobertade teula corba a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les façanes estan composades segons dos eixos amb obertures de proporció horitzontal. Algunes obertures de la planta baixa han estat modificades per facilitar l'accés de vehicles i nous usos. Els paraments de les façanes són revestits d'arrebossat i estucat amb diversitat de colors.

Conjunt de cases del carrer Sant Francesc. La construcció es pot situar entre la segona meitat de segle XVIII i inicis del segle XX.

El moment de construcció es situa en la segona meitat del segle XVIII, tot i que alguna edificació concreta pogués datar de períodes anteriors. Aquestes cases delimitaven el nucli urbà de la propera zona d'horta i es situaven en el llindar a la zona edificada a mitjans del segle XIX, com apunta el plànol realitzat el 1851 per Rómulo Zaragoza.

El número 63, era propietat de Ramon Claramunt segons el Registre Fiscal de 1906. Posteriorment va ser adquirida per pagesos i actualment la propietat està segmentada segons un procés de divisió horitzontal entre diferents propietaris.

El número 65, era propietat de la família Vich des de finals del segle XIX i també durant pràcticament tot el segle XX.
    .
    El número 67, segons el Registre Fiscal de 1906, era propietat d'Antoni Vich Puiggrós, venuda posteriorment a altres propietaris . El 1960 fou venuda a Pere Rosés Martró.

El número 69, era propietat de Josefa Mata, canviant de propietari en diverses ocasions.

El número 71, era propietat Josep Romaní Tort, canviant de propietari en diverses ocasions. En l'actualitat és propietat de Josefina Valls Borràs. El número 73, el 1906 era propietat de la vídua de Francesc Codorniu una part de la família es dedicava a la manufactura llanera i ja al segle XX es diversificaren les activitats de la família; comercial i una altra eren pagesos.

L'actual número 75, des de mitjans del segle XIX consta la residència de la família Batlle, canviant posteriorment de mans en diverses ocasions.

El número 77, era propietat, segons el Registre Fiscal de 1906, de Josep Farré Puiggròs. Posteriorment va pertànyer a la família Flo amb negoci de forn de pa al carrer Major.

GUTIÉRREZ I POCH, Miquel. En premsa. "El segle XIX: declivi i tensions polítiques", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI-XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

TÉRMENS I GRAELLS, Miquel. En premsa. "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES