Codro Bressol
Monistrol de Calders

al vessant sud dels Avellaners del Cuca.
    accés des del camí de Monistrol a Granera, prenent la direcció a la Crusella.

es troba afectat per l'erosió.
    Sara Simon Vilardaga

Gran bloc de pedra de calcària en el que hi ha un retall de planta rectangular o lleugerament trapezoïdal de 60/65 centímetres d'amplada, uns 175 centímetres de llargada i 29 centímetres de profunditat. Part del perfil de la cavitat presenta una bora lleugerament sobresortida.

La tradició oral local narra que un eremita va construir aquesta tomba per al seu propi ús en morí. Autor de les imatges: Gustau Erill Pinyot.

La tipologia i mides del receptacle indiquen que podria correspondre a una tomba probablement de cronologia medieval corresponent a un adult. La seva ubicació però no seria l'originària, encara que mostra orientació est-oest, hauria sofert un desplaçament de la seva disposició inicial.

ERILL I PINYOT, G.; GUAL I PURTÍ, J.; MANENT I ORISTRELL, Ll. (2006): Monistrol de Calders. El poble dels pagesos enginyers. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.

PERARNAU I LLORENS, J.; PIÑERO I SUBIRANA, J. (1993): Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Ajuntament de Monistrol de Calders, Diputació de Barcelona i Consorci per la promoció dels municipis del Moianès.

FERRANDO I ROIG, Antoni, (1992). Recorregut per les tombes medievals de Sant Llorenç del Munt i els seus encontorns. Terrassa. Editorial Ègara. Monografies Vallesanes, 18. Pàg. 16-18.