Cobert de la Casanova de la Font
Balenyà

Casanova de la Font

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

El cobert de la Casanova de la Font és una estructura de planta rectangular feta de pedra lligada amb argamassa. Té la coberta a un vessant que fa el desaiguat per la façana de tramuntana. La coberta original s'ha substituït per una planxa metàl·lica, tot i que es mantenen les bigues de fusta. A la façana de ponent s'obre amb un portal amb llinda de fusta i brancals ceràmics, que va reproduir-se a la façana de llevant amb un portal de les mateixes característiques. El tractament dels murs és arrebossat, excepte la façana de migdia que té la pedra vista.

La masia la Casanova de la Font, també coneguda com Ca l'Ample, va ser enderrocada a causa del mal estat estructural que presentava, tot i que va mantenir-se el cobert.