Cirerers d'en Roca
Arenys de Munt

Entre el fondo de can Rossell i el rial de can Cornell

Regular
    Hi ha un progressiu abandonament de la pagesia i, amb ell, de les explotacions de fruiters, de tal manera que hi ha algunes parcel·les amb cireres que estan abandonades o en procés d'abandonament.
    Moisès Guardiola i Bufí

Plantació de cirerers (Prunus avium) de la varietat cultivar coneguda amb el nom de Cirerers d'en Roca, que és pròpia del municipi (veure apartat d'Història). Tot i que el topònim conegut amb el nom de Cirerers d'en Roca es troba localitzat entre el fondo de can Rossell i el rial de can Cornell, existeixen altres zones del municipi on es cultiven aquests cirerers d'en Roca: serra d'en Sala, Serra dels Termes, ...

Les cireres d'en Roca són un conreu típic del terme d'Arenys de Munt. Va ser introduït a final del segle XIX per dos germans que es deien Roca de cognom, van portar esqueixos d'un cirerer d'una masia de l'Empordà i els van empeltar en un de bord de manera que van obtenir un fruit superior a la de les classes que es plantaven habitualment. A base d'empelts, aquest conreu es va escampar per tot el poble i, com que aquesta classe ningú no la coneixia, li van dir cirera d'en Roca, en honor als seus introductors.

CASALS, Gaspar (2001). Parc del Montnegre i el Corredor. El fondo de Can Rossell. Excursions senyalitzades. Diputació de Barcelona.