Centre de documentació i Arxiu Picassià de la Fundació Palau
Caldes d'Estrac

Carrer de La Riera, 54 (08393 Caldes d'Estrac)
    Sortint de l'estació de tren, pujant per La Riera a mà dreta.

Fundació Palau i Fabre. Carrer de La Riera, 54 (08393 Caldes d'Estrac)
    Octavi Malloquí Vicens

El Centre de documentació i Arxiu Picassià conté el fons documental i bibliogràfic de Josep Palau i Fabre. El Centre de Documentació i Arxiu Picassià juntament amb la biblioteca que en forma part és, en realitat, la concreció física d'una feina que Josep Palau i Fabre va fer durant anys, amb una minuciosa recopilació de llibres, catàlegs, fotografies, documentació vària que ha servit d'eina per bastir tota la seva producció bibliogràfica sobre Picasso. Aquest fons l'integra una excepcional biblioteca picassiana amb centenars de llibres, així com un important fons documental sobre Picasso. Més de vint llibres i incomptables articles i conferències durant uns seixanta anys avalen l'autoritat de Josep Palau sobre el tema, no només des d'un punt assagístic sinó també en els camps de la poesia i el teatre. El Centre de Documentació i Arxiu Picassià està dirigit principalment als especialistes en l'obra de Picasso, tant nacionals com internacionals, i té com a objectiu fer un seguiment exhaustiu de tots aquells esdeveniments que girin al voltant de la figura de Picasso, siguin exposicions, conferències, documentals... ni més ni menys la mateixa feina que ha fet Palau i Fabre durant anys. (www.fundaciopalau.com).

Josep Palau i Fabre és, possiblement, el més gran especialista mundial sobre l'obra de Picasso, i sens dubte, l'autor que més obra ha produït al voltant de la figura de Picasso. Parlant de si mateix, va dir Josep Palau: "Si no he estat un assassí, un demagog o un incendiari -ha anat d'un pèl- és perquè sóc poeta, dramaturg i assagista".

La Fundació Palau va posar-se en marxa el mes de maig de l'any 2003. Entre les personalitats que l'han visitada hi ha Maya Picasso, filla de l'artista i amiga personal de Josep Palau Fabre, i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, que al llibre de signatures d'honor va escriure, referint-se a Palau Fabre: "És una de les persones més cultes, curioses i joves de Catalunya".