Casa Planella, Bricfeus o Gallés
Castellterçol

C. de Josep Gallés, 10-14.

XVI-XVII
    Virgínia Cepero González

Edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La casa presenta també els estables, units a un pati i a un porxo obert, amb jardí al darrera.
    La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants, i el carener paral·lel a la façana principal, que es troba alineada amb el carrer. En sobresurt una torratxa de planta quadrada i coberta a quatre vessants.
    La façana és de distribució bastant regular; el portal és d'arc de mig punt adovellat, amb les dovelles motllurades, i les finestres són rectangulars, també motllurades i amb ampits sobresortits. Una de les finestres presenta l'any "1674" inscrit.

Esmentat a la normativa del PGOU de 1981 com un element a protegir en un futur catàleg.

Aquesta casa va pertànyer a les famílies Bricfeus, Planella i Gallés.
    En són originaris el jesuïta Sebastià Gallés i Pujal (1812-1902) i el seu nebot Josep Gallés i Malats (1882-1920), ambdós notables pintors, especialment de temàtica religiosa.