Casa Joan Ferret

c/ Francesc Gumà, 16-18 - c/ Sant Isidre, 30

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    Les prescripcions del Pla Especial determinen que és obligatori mantenir el volum construït i conservar estrictament les façanes de l'edifici.
    Pla Especial, 108. 2006
    Ref. cad.: 62210DF0606S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici unifamiliar construït a tres vents i que consta de dos nivells d'alçada (pb + 1p). Les seves dimensions es justifiquen pel fet d'incloure originàriament un magatzem de fusta. De la seva disposició arquitectònica destaca la solució aixamfranada que adapta la finca a la cantonada dels carrers Francesc Gumà i Sant Isidre. Tanmateix, cada frontis està pensat de manera independent i cerca la seva pròpia simetria, restant tots units sota una única cornisa motllurada, per sota de la qual s'identifiquen els orificis de ventilació de la solera del terrat a la catalana, mentre que per sobre se situa la barana de balustres.
    El frontis principal de la casa se situa al c/ Francesc Gumà i presenta tres eixos d'obertures, totes elles de forma rectangular. En la planta baixa s'identifica la porta d'entrada, flanquejada per finestres. El primer pis consta d'un balcó central, amb volada d'obra de perfil motllurat i base troncocònica; a la seva esquerra se situa un finestra ampitada i a la dreta una petita capelleta que inclou un plafó de rajoles. L'extrem d'aquesta façana clou amb una porta de garatge que tanca un pati, cobert a doble vessant per una estructura de bigues metàl·liques de doble "T" i que devia albergar l'antic magatzem de fusta.
    Del xamfrà destaca el balcó del primer pis, amb la barana i la volada igualment aixamfranades i aquesta darrera suportada per dos parells de mènsules situades en cada extrem.
    Finalment, la banda que correspon al c/ Sant Isidre consta únicament d'una crugia que disposa d'una finestra en cadascun dels pisos de la finca.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Està catalogat com un element de tipus A. El projecte original es conserva a l'Arxiu Històric Municipal. L'edifici també és conegut com casa Josep Ferret i Carreras.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)