Casa del carrer de St. Jaume
Avinyó

c/ St. Jaume, n.2; Horta d'Avinyó
    al carrer de Sant Jaume

Marc Cucurella Pinilla

Edifici de planta baixa, primera planta i golfes, amb una superfície aproximada de 250 m2, construïda amb carreus de pedra lligats amb ciment. A una de les finestres de la façana hi ha una llinda amb la inscripció "Joan Sole 1805". És l'edifici més oriental del carrer de Sant Jaume.

Horta d'Avinyó està composta per un seguit de masies i carrers. L'origen d'aquests carrers fóu el de la necessitat de mà d'obre, de recursos... Deguts a la pobres provocada a partit de la fil·loxera. L'economia d'Horta es basava gairebé exclusivament en la vinya i, per tant, l'empobriment de moltes famílies les obligà a deixar la casa i concentrar-se en petits nuclis o carrers on poder obtenir solidaritat de manera molt més directe.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.