Casa de la Baixada de Sant Rafael, 1
Arenys de Mar

Baixada de Sant Rafael, núm. 1

Jordi Montlló Bolart

Casa ubicada en un carrer secundari que uneix el carrer de Sant Pere i el d'Antoni Torrent. El carrer té cert desnivell. La casa és d'una única planta. A banda i banda, disposa de pati. És de planta rectangular, tot i que per la part posterior, la façana està una mica esbiaixada. Es tracta d'una construcció de gran simplicitat però que embelleix un espai que podria molt bé presentar unes parets de tancament, pròpies d'espais marginals. En canvi, aquesta casa presenta una façana de composició simètrica  a partir de tres eixos de verticalitat. El central és la porta d'entrada i els laterals sengles finestres amb balconada de reixa. Les tres obertures són de llinda recta i tenen un recreixement llis, que contrasta amb el parament arrebossat imitant carreus.

Destaca una franja esgrafiada amb motius vegetals geomètrics sota una cornisa dentada de costat a costat i un capcer recte amb l'any 1933 esgrafiat.