Casa Antònia Borés

Av. Sofia, 28- c/ Joan Llopis, 30

Josep Danès i Torras
    La normativa del Pla Especial preveu el manteniment del volum construït
    Legal i física
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat d'estil post modernista, estructurat en alçat en planta baixa, un pis i un espai de golfes, i amb una planta gairebé quadrada. Té un element que el caracteritza, com és el porxo situat a l'angle sud occidental de la planta baixa de l'edifici. Està format per tres arcades rematades per arcs de mig punt que suporten una petita terrassa fent cantonera. La barana de la terrassa és de ferro de forja, decorada amb reganyols i una zona d'elements curvilinis situada sota mateix del passamà. La porta principal d'accés a l'interior de l'immoble està situada a la façana més meridional, la qual disposa d'una marquesina (de força volada) a dues vessants de teules, suportada per un entramat de bigues de fusta. Una de les característiques de l'edifici són les obertures; totes disposen d'una llinda en forma d'arc de mig punt, la qual cosa confereix la imatge característica de l'edifici.
    El revestiment de les façanes està fet a base d'un arrebossat rústic, amb un ràfec d'escassa volada fet amb una motllura simple contínua.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. L'edifici també és conegut com Villa Antònia.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges.
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)