Carrer Sant Genís
Vilassar de Dalt

Carrer Sant Genís

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

El carrer Sant Genís, és transversal de sud-oest a nord-est entre el carrer Manuel Moreno i la Riera de Targa. El primer tram, puja lleugerament en direcció nord. En origen estava format per cases de cós de planta rectangular i que consten de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. La composició originària de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta. En el primer pis, pot ser d'una o dues finestres. Els trams més ben conservats són entre els números 2 i 10 i entre l'1 i el 9 i entre el 21 i el 29. En alguns dels trams reformats modernament no s'ha mantingut l'estructura i s'ha ampliat en un pis.
    A la cantonada amb el passatge Sant Genís, hi ha una font.

la cantonada amb el carrer Sant Antoni, destaca la casa de Can Coll, que no té res a veure amb l'estructura de cases de cós.

En aquest carrer hi havia la fàbrica de Cal Boter i es forma durant el període àlgid de la industrialització a Vilassar.

ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.