Carrer Francesc Moragas
Premià de Mar

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Carrer perpendicular a la línia de costa que forma part del nucli històric. Delimitat a migdia pel camí Ral i, al nord, pel carrer de l'Esperança; tot i que el tram més antic és el que va des del carrer Lesmez Ruiz fins el carrer Aurora. Les cases són una evolució de les cases de cós, lleugerament més estretes, amb planta baixa i pis, coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. La façana es genera a partir d'una composició de dos eixos de verticalitat, definits en planta baixa per la porta d'accés i una finestra lateral amb reixa de ferro; i a la planta pis, amb una finestra a l'eix de la porta. Algunes han patit transformacions a la façana de tipus estilístic, com la del número 19 amb el parament esgrafiat i recreixements al voltant de les obertures i un coronament amb balustrada per damunt el pla de coberta. D'altres transformacions han provocat la pèrdua de les característiques tipològiques de la casa. En qualsevol cas, destaquen les cases dels números 11, 13, 15, 17, 19, que tenen la façana orientada a llevant. La paret del carrer del davant correspon a una casa de cós del carrer Lesmez Ruiz. Després el carrer es fa més ample. En algunes cases d'aquest carrer es conserva, a la façana, la porta original del comptador d'aigua quan l'any 1928 es va municipalitzar el servei de subministrament d'aigua.

Es forma en un segon moment en l'espai creat entre dos carrers paral·lels; com la majoria de carrers orientats de mar a muntanya.