Carrer de les Puces
Avinyó

Horta d'Avinyó
    400 m al nord de l'Hostal de l'Arengada

Està en ruïnes
    Marc Cucurella Pinilla

Antic carrer ple de cases ensorrades, de les que es conserven diversos murs, dispersos en un radi de 200 m. De tot el conjunt de restes en destaca una masia datada del segle XVIII que és la que conserva millor les parets. El voltant del conjunt de murs i parets té camps de conreu i bosc.

Hi ha extrema vegetació tan a l'interior com a l'exterior que en dificulten la localització, les fotografies i posen en perill les restes que queden.

Un dels carrers més antics d'Horta d'Avinyó, el carrer de les Puces, és fruït d'un creixament de població i una necessitat d'ajuda entre veïns alhora de fer la collita o altres tasques que fa que moltes masies s'abandonin i la gent comenci a viure en petits carrers autònoms, d'unes sis-set cases. El carrer de les Puces és l'únic del terme d'Horta que es troba en estat de ruïna avui dia.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.