Capelleta del Sant Crist
Saldes

L'Espà. Cementiri.
    Cementiri de L'Espà

Ajuntament de Saldes. Pl. Pedraforca s/n. 08697 SALDES
    Cortés Elía, Mª del Agua

Petita capella d'una sola nau, d'escassa alçada, coberta amb teulada a doble vessant rematada al vértex de la façana per un campanar d'espadanya d'una sola obertura que no conserva la campana. La façana principal té una única porta d'arc rebaixat de maó posat a plec de llibre i un ull de bou a sobre que permet l'entrada de llum a la nau.

Aquesta capella és de cementiri, s'utilitza per les cerimònies en aquest indret. Desconeixem el moment de construcció, però per les característiques i la datació de les tombes, és de finals del segle XIX, quan el cementiri del costat de l'església de Sant Andreu de L'Espà va deixar d'utilitzar-se en estar al costat dels habitatges i es va traslladar a l'exterior.