Capella del Sagrament
Argentona

Nucli urbà. Plaça de l' Església, 1

Josep Puig i Cadafalch
    Arquebisbat de Barcelona
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Capella annexa a l'edifici de l'església, d'una sola nau amb volta de creueria i arcs apuntats, amb claus de volta esculpides. A l'exterior destaca la decoració amb elements sorgits de la restauració de principis de segle XX, amb una estètica influenciada per la Renaixença, que combina elements historiscistes com els merlets i les gàrgoles amb la rajola que corona els contraforts, amb motius inspirats en les garlandes i les Quatre barres. A l'interior, està totalment decorada amb esgrafiats i podem observar un baldaquí policromat damunt l'altar, a imitació del baldaquins romànics catalans, els llantions de ferro forjat, situats als laterals, són una còpia dels originals.

Va ser incendiada i parcialment destruïda durant el període de la Guerra Civil (1936-1939)

La capella original va ser construïda entre els anys 1670 i 1673, i ocupava part de la Sagrera, o petit Cementiri situat a l'entorn de l'església. Durant el segle XIX, degut al gran creixement que va experimentar la població, es va fer evident la necessitat d'ampliació de la capella.