Capella de Sant Joaquim
Montgat

Can Regent. C. de l'Onze de setembre, s/n

Marta Lloret Blackburn

Capella de planta rectangular que es troba adossada al mur de tancament de la finca de Can Regent. Està coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana, rematada a la part frontal per un campanar de cadireta. A la part inferior d'aquest hi ha el que podria haver estat una fornícula. En l'actualitat, el portal d'accés és d'arc pla arrebossat. La façana lateral orientada a gregal es troba sostentada per tres petits contraforts. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color ocre, com ho és també el mur de tancament.

La capella de Sant Joaquim, també coneguda com a Mare de Déu de les Neus, forma part de la propietat del mas de Can Regent. La masia de Can Regent que coneixem respon a una reforma de la segona meitat del segle XX, si bé el seu origen i el de la capella el podríem trobar entre l'època moderna i contemporània. Les seves notables dimensions són el reflex de la prosperitat ecònomica amb què fou construïda. Segons un testimoni gràfic datat del juliol de 1984, es constata que el portal i els angles cantoners eren de pedra carejada, que probablement quedaren tapats en la darrera reforma.

GAVÍN, J.M., Inventari d'Esglésies del Maresme. Barcelona: Arxiu Gavín, 1991.