Can Zariquiei
Arenys de Munt

Neoclàssic
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8254
    Ajuntament d'Arenys de Munt (Rbla. Francesc Macià, 59).
    Jordi Montlló Bolart

Edifici aïllat, als quatre vents, de planta rectangular; consta de planta baixa, pis i pis en mansardes. Entrada amb porxo columnat (estil jònic), sobre el qual hi ha un balcó amb balustrades. Obertures del primer pis rectangulars. Balustrada envoltant tot l'edifici a nivell del segon pis. A la façana sud hi ha una galeria de planta baixa i pis, envoltada a la planta baixa per un pòrtic columnat i balconada a la planta pis. Es troba envoltat de jardí.

Construïda sobre terrenys de Ca l'Amar de la Torre pel pediatre d'origen navarrès Ricardo Zariquiey Cenarro. La gent d'Arenys en diu can Xiriquei.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 52.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Xariquei (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.