Can Terrades del Molí
Dosrius

Turó de can Ribot - Veïnat de Ribot - Zona de Dosrius
    A la vessant sud-est del turó de can Ribot, damunt de la masia de can Terrades del Molí

IIIa.C-V
    Cobert per l'abundant vegetació que caracteritza la zona.
    Adriana Geladó Prat

Jaciment arqueològic situat a la vessant sud-est del turó de can Ribot i al nord-oest de la masia de can Terrades del Molí, en una antiga zona de feixes i vinyes actualment coberta per l'abundant vegetació de la zona. Fou documentat per la troballa de restes d'època romana consistents en una paret de tàpia de 0,53 metres d'amplada per uns 3 metres de llargada, amb diversos materials dispersos al seu voltant: tegulae, fragments d'opus testaceum i àmfora. A mode d'hipòtesi es podria tractar d'un establiment rural d'explotació agropecuària d'època romana, tipus vilae.

Cronològicament, el jaciment s'adscriu dins del període Romà (218 a.C.-476 d.C.).

El jaciment fou descobert per J. Nonell l'any 1972. Ni l'any 1987, durant l'elaboració de la Carta Arquelògica del Maresme, ni tampoc l'any 2008, en la revisió de la mateixa, es va poder localitzar cap dada ni resta arqueològica.

ALSINA I BOIX, Neus; JUBANY I PINÓS, M. Àngels (1988). "Apunts per a la història de Dosrius. La prehistòria i la història antiga". El Comú, núm. 4, p. 11. ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.JA.02/256. BONAMUSA, Joan (1972). "Descoberta de noves vil·les romanes a la comarca del Maresme". Cingles, 11, p. 8-9. JUBANY I PINÓS, M. Àngels; ALSINA I BOIX, Neus (1988). "Apunts per a la història de Dosrius. La prehistòria i la història antiga (2)". El Comú, núm. 5, p. 13.