Can Roig o Can Pinadella
Palafolls

Veïnat de les Ferreries

Àlvar Sáez Puig

La casa originària era molt més petita; l'edifici actual té la façana més avançada que l'antiga. La casa es va ampliar per davant.

La construcció presenta planta baixa i primera planta. Les golfes, si existeixen, no es poden veure. L'edifici és de línies molt sòbries i d'obertures noves tant en finestres com en la porta d'entrada. Destaca l'era que manté l'estructura original. Té un sostre a dues aigües. L'arrebossat, de totes les façanes, és de color gris. Finestres i porta d'accés són de nova factura.

Segons Salicrú (2018) les primeres dades de la finca són del 1818, quan Josep Pinadella tenia una casa amb 0,66 "fanegas" de terra segons el llibre d'"Apeo".

Els Pagès el 1880 ja havien comprat la casa, no hi vindrien a viure de seguida, aquell any hi tenien masovers, els Vila Pica.

Els Pagès van anar absorbint peces veïnes, on hi havia l'era vora la casa, era una altra finca, anomenada Xon Gispert.

- BONET GARÍ, Lluís (1983). Les masies del Maresme. Barcelona. Editorial Montblanc.