Can Pocoll
Pallejà

Camí de can Pocoll.
    Emplaçament
    A ponent del nucli de Pallejà, enfilant la carretera cap a Fontpineda, s'hi arriba agafant el primer trencall a mà dreta.
    90

41.425046498834
    1.9900062172977
    415606
    4586436
    08157 - 19
    L'entorn immediat comença a emmascarar-se per la malesa
    IPEC 929817
    000600400DF18F0001ZB
    Ainhoa Pancorbo Picó

Es tracta d’una petita masia, camí de les Rovires, de planta rectangular i orientada a migdia, envoltada de vegetació. Tot i que avui es troba molt canviada com a resultat de les obres per a habilitar-la com a restaurant, s’intueix una masia de tres cossos amb teulada a dues aigües. La propietat és tancada i a l'exterior, pel costat de migdia, es va habilitar un espai per aparcament.

Probablement fou en Josep Coll i Monner qui donà el sobrenom a la masia, nom amb el qual és coneguda des de fa més de cent anys: Pocoll o Pucoll, corresponent a Josep Coll, que hauria estat Josepó Coll i finalment Pocoll.

Se sap que no hi era el 1716 i, en canvi apareix ja documentada l’any 1821, quan era a mans de Jacint Coll. Per tant, per força ha d’haver estat construïda entre aquestes dues dates. En els darrers temps va ser un restaurant, l’habilitació del qual va alterar molt la fesomia de la masia. Avui és tancat i fa temps que l’entorn no es cuida (Massegur, 2003).

- MASSEGUR, Albert (2003). El castell de Pallejà i altres masies del terme. Ajuntament de Pallejà, pp. 97-100.