Can March (Can Figueres)
Argentona

Veínat de Clarà

Anna Soteras i March / ACTIUM

Es tracta d'una construcció del s. XVI de planta baixa, pis i golfes, amb coberta dues aigües. Distribució clàssica de tres cossos perpendiculars a façana. En l'any 1920 fou reformada elevant el cos central, introduïnt una gran arcada vidriada i altres elements en la façana principal, així com millores en l'interior. Es poden veure el portal adovellat original i algunes de les finestres amb motllures gòtiques en granit. Tot i el temps, es conserva l'era pavimentada, amb pou i safareig propis.

A dins de la finca hi trobem la font i el safareig, així com la Font de Sant Pere de Clarà

Originalment era propietat de la família March, ara bé, en passar a mans de la família Figueres, es va fer una reforma de la casa i a la vegada es va restaurar l'ermita de Sant Pere de Clarà, situada just al costat. L'autor de la restauració va ser Joan Rubió i Bellver, en aquells moments arquitecte de la família.

BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona. VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982 SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15