Can Mainou
Sant Esteve de Palautordera

Camí de Can Mainou, 1
    Emplaçament
    Pla de Sant Esteve. Prenent la carretera BV-5301 en direcció Montseny, just davant de Can Nadal hi ha un trencall a la dreta que mena cap a Can Mainou.
    254

41.712313672529
    2.4307105727656
    452641
    4617992
    08207 - 22
    Segles XVII / XIX
    1681
    Pla Especial de Catàleg de Masies i Cases Rurals. C-063
    Residencial - productiu
    Ref. Cad. 08206A003000570000QO
    Daniel Gutiérrez Espartero

Masia orientada cap al sud, coberta a dues vessants, de planta baixa i pis.

La porta és adovellada i està reformada (es tallà l'arc de mig punt per a fer-lo pla). Les finestres són de pedra d'arc pla, i una d'elles té inscrita la data de 1681. La finestra central del pis té balcó.

A la façana principal també es pot observar la presència d'un rellotge de sol. El seu estat de conservació és dolent i no s'identifiquen els seus elements característics.

Els edificis annexos a la casa són utilitzats com a magatzems.

La casa té activitat residencial i d'altres associades a l'agricultura i la ramaderia.

La datació de la finestra (1681) mostra el moment de construcció de la casa o bé d'una reforma. Tot i així, hi ha documentades reformes importants durant els anys 60 del segle XIX.

Es constata la presència d'un immoble en aquest emplaçament al 'Plano Geométrico juridisccional del término de San Esteban de Palau Tordera' de l'any 1856.

MORENO RAMÍREZ, Pedro (1856): Plano geometrico del termino jurisdiccional de S. Esteban de Palautordera. Institut Cartogràfic de Catalunya. https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/catalunya/id/1780