Can Madrones
Olivella

Can Madrones
    A pocs desenes de metres a l'oest del Palau Novella

Neoclàssic
    Xavier Esteve i Gràcia

Can Madrones se situa a la Plana Novella, al costat de ponent del Palau Novella. Es tracta d'un edifici en forma d' 'L' format per planta baixa i planta primera. La façana del cos principal, orientada a migdia, presenta un llenguatge neoclàssic, amb un ritme regular en la disposició de les obertures. Està cobert per una teulada a doble vessant amb el carener paral·lel al frontis. L'accés es produeix mitjançant un atri o porxo amb teulada a doble vessant. A aquest cos principal se li adossa un altre cos per llevant, que segueix les mateixes característiques formals que l'anterior. Altres cossos més petits s'adossen al principal també pel nord i per ponent.

Can Madrones és el nom del restaurant que es va allotjar a l'antiga masia de la Plana Novella. Abans havia estat un hostal-restaurant anomenat 'Eduard'. Aquest darrer nom té relació amb 'Casa Departament Madrona'del l'any 1913, que té origen en el nom de Madrona Raventós Mestre, muller de Ramon Martí Marcè ‘el Borregaire', masover de la Plana Novella l'any 1900.

Pla especial del catàleg de masies, cases rurals i altres construccions del terme d'Olivella. Text refós. 2016. Olivella: Ajuntament d'Olivella.