Can Macià
Sant Pere de Ribes

C. Pins, 1. Urbanització Can Macià

BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Casa situada a l'Urbanització de Can Macià, al sud de Ribes. És un edifici aïllat de planta rectangular que consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. Les obertures són d'arc pla arrebossat. En un extrem de la façana de tramuntana s'hi ha adossat un cos en forma de torre, de planta quadrangular i dos nivells i coberta plana transitable. A la façana de ponent té una escala exterior adossada en paral·lel. L'acabat exterior de la casa és arrebossat i pintat de color blanc, mentre que a la torre és de pedra vista. La construcció queda envoltada per un jardí i està tancada per un mur.

No s'hi ha pogut accedir.

Segons diversos testimonis orals i escrits, l'antiga masia de Can Macià va ser enderrocada per fer la urbanització. Enlloc seu s'hi va construir la casa actual.

CUADRAS, J.M. (1999). Coneguem el nostre terme i les masies: caminades per Ribes i el Garraf. Sant Pere de Ribes: Els Xulius.