Can Lluís
Pallejà

Avinguda de la Generalitat, 32
    Al nord del nucli antic, a 25 m de l'Ajuntament.

Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici entre mitgeres amb façana principal a ponent, donant a l'Avinguda de la Generalitat.

Disposa de planta baixa, dos pisos i terrat amb balustrada. A la part posterior té un pati de planta triangular, que dóna al carrer de la Mare de Déu de Loreto. La façana principal, de tonalitat crema amb els marcs en relleu de to salmó, està distribuïda en tres eixos, tot i que a la planta baixa només hi ha dues grans obertures, acabades totes dues amb arc rebaixat: un gran portal, a mà dreta i un finestral amb reixa a mà esquerra.

Els dos pisos superiors disposen de tres obertures d'alçat rectangular. Les de la planta baixa, la central de les quals es troba tapiada, donen a un balcó corregut, mentre que les del segon pis disposen de balcó individual.

Coneguda com a Cal Lluís de la Barba, va ser una casa senyorial de pagesos de Pallejà, amb una gran quantitat de terres de conreu.

- Pal·laliana. Butlletí del Museu municipal de Pallejà (2021), núm. 21. Pallejà, març de 2021, p.14.