Can Jordi o Ca l'Estiu
Palafolls

La casa es troba just darrera la capella de Sant Pere de Vivelles.

Àlvar Sáez Puig

Can Jordi està molt reformada, no conserva cap element destacable de l'antic mas.

L'edifici té planta baixa i primer pis. Està pintat de color groc.

Destaca una zona d'accés porxada. Les teulades es troben a diferents alçades i en la més alta sobresurt una xemeneia. Part de la teulada és a dues aigües tot i que hi ha una part de teulada amb superfície horitzontal.

El contorn de l'arc de la porxada s'ha revestit amb pedra vista, així com algunes finestres acabades en línia corva o altres acabades en línia recta.

Totes aquestes transformacions han fet que hagi perdut el caràcter original.

Segons Salicrú (2018) les primeres dades que parlen dels Estiu de Sant Pere són de 1806, quan Ramon Valls Pruna restituïa i tornava a Jordi Estiu, treballador de Sant Pere de Vivelles i fill de Francesc Estiu, un tros d'una quartera a Vallplana anomenat la Coma del mas Roig o del mas Reixach que tenia per la pabordia de Tordera, que fou venut a carta de gràcia per Francesc Estiu i Agnès Torrent.

El 1818 ja apareix la casa documentada. El seu propietari era el Jordi Estiu.

Al registre de 1921 apareix com a propietari de la masia el Joan Estiu Ribes, tot i que, entre 1924 i 1936 hi visqué el seu germà Jaume.